Rondreis Suriname | Groepsreizen | Unieke reizen met Sawadee

Resultaten worden geladen

Rondreis Suriname

Ontdek de spectaculaire natuur van Suriname 

Tijdens een rondreis door Suriname zul je onder andere een fantastische natuur ontdekken. Het grootste deel van het land, viervijfde, wordt bedekt door tropisch regenwoud. Het maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud op aarde, het Amazoneregenwoud. In het onaangetaste gedeelte vind je een zeer rijke variatie aan wilde planten en dieren. Je treft er honderden soorten vogels, zoogdieren, reptielen, amfibieën en duizenden botanische plantsoorten aan waarvan het grootste deel nog nooit onderzocht is.

In de vele natuurreservaten in Suriname worden de fauna en flora redelijk tot goed beschermd. Er is door deze gebieden een bescheiden natuurtoerisme ontstaan. Een van de bekendste gebieden die we bezoeken op rondreis is het strand met bijzondere populaties zeeschildpadden, Galibi. Door de lokale bevolking worden ze Aitkanti genoemd. Er komen in Suriname daarnaast nog andere bedreigde en beschermde dieren voor als de jaguar, de luiaard, de reuzen miereneter, de kaaiman, de brulaap, de tapir en de rode ibis. Zowel het tropisch regenwoud als de Galibi zullen we zien tijdens een groepsreis door Suriname.

De geschiedenis van Suriname 

Leer van alles over de geschiedenis van Suriname tijdens een rondreis met Sawadee. Suriname werd als eerst gekoloniseerd door de Engelsen. In de Gouden Eeuw kreeg Nederland belangstelling voor Suriname met name vanwege tabak, katoen en rietsuiker. In het regenwoud woonden al Indianen. Er werden verschillende gewassen verbouwd in het tropische land. Voor dit werk werden er veel slaven uit Afrika gehaald. In 1863 werd de slavernij afgeschaft en kwamen de slaven in 1873 vrij. Na de Tweede Wereldoorlog, behoorde Suriname tot Nederland. Maar uiteindelijk is het land in 1975 onafhankelijk geworden. Veel Surinamers verhuisden toen naar Nederland, omdat het leven er beter was. Een goede keus van veel Surinamers, later kwamen er namelijk burgeroorlogen en was het land even een dictatuur. Tegenwoordig is Suriname een democratie maar rommelt het wel op politiek gebied.

Bevolking en cultuur in Suriname

Tijdens je rondreis door Suriname maak je kennis met de plaatselijke bevolking van het land. Suriname kent een grote etnische verscheidenheid. Dit is veroorzaakt door de kolonisatieperiode en de instandhouding van de plantagelandbouw. De verschillende bevolkingsgroepen kunnen het goed met elkaar vinden. De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de Indianen, maar ze zijn ook hier verdreven. De meeste mensen van deze bevolkingsgroep leven tegenwoordig in het binnenland van Suriname. Hier huizen ook de Boscreolen, die er in stammen wonen.

Aan de kust wonen voornamelijk Stadscreolen, Chinezen, Javanen en Hindoestanen. De bevolkingsdichtheid is het grootst rond de kuststreek. Daar woont ongeveer de helft van de bevolking in een straal van 35 km rondom Paramaribo. De overige bevolking woont in kleine nederzettingen langs de kust en langs de rivieren.

Met deze etnische verscheidenheid gaat ook een godsdienstige verscheidenheid gepaard. De creolen behoren voornamelijk tot de christelijke kerken. Ruim 40% van hen is rooms-katholiek. Ongeveer een zelfde deel hangt de Evangelische Broedergemeente aan. Steeds meer behoren tot verschillende pinkstergemeenten. Ook de Winticultus speelt een belangrijke rol in de religieuze uitingen van de Creolen, Marrons en Indianen. Ze hangen vaak zowel Winti als een christelijke godsdienst aan.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven