MENU

Duurzame partners

World of Wildlife
World of Wildlife is een non-profit organisatie met als doel het wereldwijd financieel steunen van lokale projecten die zich inspannen voor bedreigde dieren en het behoud van hun natuurlijke leefomgeving. De projecten zetten zich bovendien in voor het verbeteren van de situatie van de lokale bevolking, door het bieden van werkgelegenheid en het aantrekken van eco-toerisme. Momenteel steunt World of Wildlife 16 wildlife projecten. Je kunt projecten steunen door donateur te worden of een dier te adopteren. Dat is leuk als cadeau voor jezelf of voor iemand anders. Bij World of Wildlife bepaal jij welk project er met jouw donatie wordt gesteund. 100% van het donatiebedrag gaat naar het project van jouw keuze. World of Wildlife betrekt de donateurs bij de projecten door regelmatig informatie te verstrekken over hoe het bij het project dat je steunt gaat. Kijk voor meer informatie op www.worldofwildlife.nl

Toerisme voor natuur, natuur voor toerisme
In het programma “Toerisme voor Natuur, Natuur voor Toerisme” van het IUCN Nederlands ComitĂ©, wordt de nadruk gelegd op de positieve stimulans die toerisme kan bieden aan internationaal natuurbehoud. Nederlandse reisorganisaties worden hiervoor in contact gebracht met lokale natuurbeschermingsorganisaties en –initiatieven. Het streven is de natuur wereldwijd te beschermen en de ecologische en sociale duurzaamheid van elk gebruik van natuur te bevorderen. Baobab Reizen heeft meerdere IUCN projecten in haar reizen opgenomen. En er volgen er nog meer! Meer informatie is te vinden op www.iucn.nl.

Kinderprostitutie: wees alert!
Wij steunen actief de ANVR en ECPAT-NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden, en hebben een verdergaande samenwerkingsovereenkomst met ECPAT-NL getekend. ECPAT-NL verschaft inzicht in de complexe problematiek van seksuele uitbuiting van kinderen, geeft een beeld wat er kan en moet gebeuren om het probleem te bestrijden, en probeert de verantwoordelijkheid voor oplossingen bij de juiste mensen neer te leggen. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Informatie is bij de reisleiding of op www.ecpat.nl beschikbaar.

Rainforest Alliance
Je hebt hem vast wel eens gezien, de groene kikker op de Chiquita bananen. De kikker is het  symbool van Rainforest Alliance, een organisatie die zich inzet om verantwoord om te gaan met de natuur, door het bieden van een gelijkwaardige of betere kwaliteit. Een filosofie die Baobab volledig onderschrijft. Vandaar dat we in 2007 als eerste Europese touroperator een samenwerkingsverband met Rainforest Alliance zijn aangegaan voor onze Costa Rica reizen. Zo slapen we in hotels die zich hierbij hebben aangesloten. Deze accommodaties doen ondermeer aan gescheiden water- en afvalrecycling, energiebesparing en maken gebruik van fosfaatvrije wasmiddelen en bouwmaterialen, die weinig impact op het milieu en de natuur hebben. Reis met Baobab naar Costa Rica en je hebt een fantastische vakantie én je zorgt voor een stuk natuurbehoud! Kijk voor meer informatie op www.rainforest-alliance.org.

South Pole Group
Wij hebben, samen met de ANVR en enkele andere reisorganisaties, gekozen voor een samenwerking met South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten.
South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in ZĂŒrich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in AziĂ«, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht.

World Society for the Protection of Animals
De World Society for the Protection of Animals (WSPA) is een internationale dierenwelzijnsorganisatie. Zij staan voor een wereld waarin dierenwelzijn ertoe doet en wreedheid tegen dieren niet meer bestaat. De WSPA pakt dierenleed direct aan en werkt nauw samen met lokale organisaties om dieren ter plekke te helpen.

Zo heeft de WSAP ook de campagna 'Stap van de oliftant af!' gelanceerd. Helaas zijn olifantenritjes en -shows voor een olifant ‘onvergetelijk', maar dan niet in de positieve zin van het woord. Jonge olifanten worden vaak dagenlang uitgehongerd, vastgebonden en mishandeld om de wilskracht te breken. De WSAP probeert door middel van deze campagne mensen bewust te maken van dit dierenleed. Baobab Reizen staat volledig achter deze boodschap. Ook wij kiezen voor een olifantvriendelijke reis.

Meer informatie vind je hier of kijk op www.wspa.nl

 

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.