MENU

Rondreis Benin
Vragen of advies
020 - 627 51 29Mirjam - Afrika specialist
 • reizen naar Benin
 • meer over Benin
 • thumbnail Rondreis Ghana, Togo en Benin Bekijk de route!     
  Rond/Festival-reis: 21-dagen - Benin

  Rondreis Ghana, Togo en Benin

  • Comfortabele rechtstreekse vluchten met KLM
  • Ontmoetingen met verschillende bevolkingsgroepen: Tamberma, Somba, Kabye
  • Een bezoek aan het 'Monkey Sanctuary' bij Techiman

  Vertrek: 28 jun 2019, 20 sep 2019, 1 nov 2019

  7.7

  v.a.€ 2398,00
 • Welkom in Benin, een smeltkroes van culturen. We bezoeken de traditionele Somba dorpen in het Arakora gebergte en stoppen onderweg in het zuidelijk gelegen Bohicon bij de fetisjplek die de toegangspoort vormt naar de voodoowereld. Een hoogtepunt van je Baobab reis door Benin is het bezoek aan de Oba, oftewel de koning van het grote Yoruba koninkrijk. Een eervolle gebeurtenis wat je rondreis helemaal compleet maakt.


  Benin

  Rondreis Benin en Togo: Afrikaanse dierenwereld

  Maak een rondreis door Benin en Togo. Deze indrukwekkende landen bestaan voornamelijk uit savannen die op veel plaatsen overgaan in licht bos. In het noorden komen steppen voor. Tijdens uw rondreis langs de rivieren vindt u galerijwouden en in het gebergte regenwoud, deels loofverliezend. Ook voor de dierenliefhebber is deze rondreis een echte aanrader. In Benin en Togo leven talrijke verschillende soorten apen, hyena's, leeuwen, panters, olifanten, nijlpaarden, buffels en antilopen, waaronder de zeldzame bongo en talrijke duikers. De vogelwereld is bijzonder rijk, er lopen grote aantallen ooievaars, kraanvogels en maraboes rond. In Togo komt nog steeds het zeldzame reuzenzwijn voor en in Benin vindt u de zeer zeldzame wilde Afrikaanse olifant en de wilde West-Afrikaanse giraffe.

  Bevolking van Benin en Togo

  Togo heeft een totale bevolking van ruim vier miljoen mensen. Er zijn ongeveer 40 etnische groepen te onderscheiden in Togo; de grootste zijn de Ewe en de Mina in het zuiden, de Kabre, Kotokoli en Moba in het noorden en midden. De Watchi behoren tot de Ewe. In Benin wonen ruim zes miljoen mensen en ook Benin kent ongeveer 40 verschillende etnische groepen. 49% van de bevolking bestaat uit Fon, dat daarmee de grootste etnische groep is. Andere etnische groepen zijn onder andere de Adja, de Yoruba, de Somba en de Bariba.

  Nationale parken in Benin en Togo

  Tijdens je rondreis breng je een bezoek aan het Pendjari Nationaal Park in het noordwesten van Benin. Het park is vernoemd naar de Pendjari rivier en staat bekend om zijn wildlife van o.a. olifanten, apen, leeuwen en nijlpaarden en vooral vogels.
  W Nationaal Park is een groot nationaal park dat in Niger, Benin en Burkina Faso ligt en de vorm heeft van een W.

  Keran National Park in Togo

  Fazao-Malfakasa in Togo is het enige West-Afrikaanse natuurpark met een semi-bergachtig, tropisch ecosysteem.

  De Wieg van de Voodoo

  Quidah in Benin was het eindpunt van de slavenroute en hier stond ook de wieg van de Voodoo. Voodoo zoals wij dat kennen uit Hollywoodfilms is een gedemoniseerde versie van de Haitiaanse Voodoo. Deze vorm van Voodoo is wel afgeleid van de Benin versie, maar heel anders. In Benin heet voodoo: Voodoun en het is een Animistisch geloof waar vrijwel de hele bevolking heilig in gelooft. Voodoun gaat ook niet over het uitspreken van vervloekingen en voodoopoppen. Op de markten vind je rituele attributen voor Voodoun. Onder leiding van een Vodugon (fetisjpriester) kun je het orakel Fa raadplegen en worden ingewijd in de geheimen van het animisme.

  Rondreis Benin en Togo: Lokale godsdiensten en Voodoo

  Tijdens je rondreis in zowel Benin als Togo zul je er achter komen dat de meeste mensen een lokaal, animistisch geloof volgen. Dit is een natuurgodsdienst waarbij geesten- en voorouderverering heel belangrijk zijn. Animisten geloven in het bestaan van goede en kwade geesten, die kunnen huizen in onder meer bomen, dieren en gebruiksvoorwerpen. Vooral in het zuiden zijn er veel voodooaanhangers. De lokale gebruiken en tradities zijn vaak verweven met die van buitenlandse religies. De python is een heilig dier in Benin. De slang aanraken zou geluk brengen. De bekendste pythontempel staat in de plaats Ouidah, ter ere van de slangengod Dangbé. Naast deze natuurgodsdiensten is een groot deel van de bevolking in Benin en Togo christen of moslim.

  Steden bezoeken in Benin en Togo

  De grootste stad in Benin is de kuststad Cotonou. Hier bevinden zich de schoonste stranden van Benin die in het weekend heel druk bezocht zijn. Cotonou is goed te voet te bezichtigen of met een brommer: 'zemidjan'. Op de markt van Cotonou is van alles te koop. Porto Novo is de hoofdstad van Benin en van herkomst een Portugese nederzetting. Om de vier dagen wordt hier de grote markt d'Adjara gehouden. Hier vind je onder andere muziekinstrumenten, pottenbakkers en handgemaakte manden. Lomé is de hoofdstad van Togo en ligt aan de Golf van Guinee nabij de Atlantische Oceaan. Veel mensen vanuit heel Togo komen naar Lomé om van het heerlijke weer en het strand te genieten.

  Wist je dat ...

  - Mensen in Benin naast rijst met saus ook krokodil, slang, antilope en aap eten?
  - In Benin het dorp Ganvié ligt waar alle woningen op palen in het water staan?
  - Het strand van Lomé vroeger toeristentrekpleister nummer een was en duizenden Europeanen hier het hele jaar door kwamen om vakantie te vieren?
  - Voodoo aardewerk is in de ogen van de volgelingen de voodoo zelf is. Zij geloven dat de voodoo werkelijk aanwezig is in de potten en beelden.

  Wil je meer weten over de geschiedenis, de bevolking, de politiek, het klimaat en andere feiten van dit land?
  Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Benin

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.