MENU

Rondreis Tibet
Vragen of advies
020 - 627 51 29Ruben - Azië specialist
 • reizen naar Tibet
 • meer over Tibet
 • thumbnail Groepsrondreis Tibet en Nepal Bekijk de route!     
  Rondreis: 22-dagen - Tibet

  Groepsrondreis Tibet en Nepal

  • Bijzondere overnachtingen bij prachtig gelegen kloosters
  • Mogelijkheid om een dagwandeling te maken naar het meditatieoord Chim-puk
  • Ontspannen einde in Nepal

  Vertrek: 14 apr 2020, 12 mei 2020

  8.5

  v.a.€ 3059,00
 • Deze rondreis Tibet brengt je eeuwen terug in de tijd. Je trekt over het prachtige Tibetaanse hoogland, het hoogste plateau van de wereld, waar nomaden met hun yaks rondtrekken en je draait samen met de lokale bevolking een gebedswiel mee in de Jokhang tempel. In de hoofdstad Lhasa bezoek je het Potala Paleis, het voormalige winterpaleis van de Dalai Lama. Bijzonder is het Yamdrok Tso meer, een van de vier heilige meren in Tibet. Je maakt hier een driedaagse trekking door de natuur en wordt omringd door bergreuzen, nomaden en yaks. Reis door het oud Tibetaanse land in China en waan je in boeddhistische sferen.


  Tibet

  Heb je wel eens gedacht aan een rondreis door Tibet? Tibet, het hoogste land ter wereld, heeft een bijzondere mystieke aantrekkingskracht op veel mensen. Tibet heeft dan ook veel te bieden: schitterende vergezichten, indrukwekkende kloosters en tempels en een vriendelijke bevolking. Voor wie alle stress van het dagelijks leven los wil laten is een rondreis door Tibet een aanrader.

  Roerige geschiedenis van Tibet

  Tijdens je rondreis door Tibet maak je kennis met de lange, roerige geschiedenis van het land. Een zeer lange geschiedenis, die al rond 127 v.Chr. begint met Nyatri Tsanpo, de koning van Tubo. Over die eerste periode is echter weinig bekend. In de loop der eeuwen groeide Tibet uit tot het belangrijkste boeddhistische land ter wereld. Halverwege de 17e eeuw kwam de religieuze Gelug-orde aan de macht, met aan het hoofd de Dalai Lama, vanaf dat moment de spirituele en politieke leider van Tibet.
  Vanaf 1720 stond Tibet echter onder Chinese controle en had de Dalai Lama geen feitelijke macht meer. Pas in 1911 slaagden de Tibetanen er in om de macht terug te grijpen. Tibet was vervolgens onafhankelijk tot 1950, toen het Rode Leger van China het land binnenviel. Tijdens een grote opstand van de Tibetanen in 1959, waarbij vele tienduizenden mensen om het leven kwamen, vluchtte de huidige Dalai Lama naar India en vormde daar een regering in ballingschap. De Tibetaanse bevolking werd te werk gesteld en boeddhistische kloosters werden geplunderd en vernietigd. Tot de dood van Mao Zedong in 1976 werd het grootste deel van de Tibetaanse cultuurschatten verwoest en werden vele monniken en nonnen gemarteld en vermoord.

  Een rondreis door Tibet

  Niet alleen biedt een rondreis door Tibet een verscheidenheid aan natuur, ook heeft de cultuur van dit land werkelijk alles in huis.Tibetanen zijn etnisch en taalkundig verwant aan Chinezen, maar terwijl de Tibetanen een nomadisch bestaan leefden waren de Chinezen vanouds landbouwers. De Tibetaanse cultuur is beĂŻnvloed door zowel de Chinese als de Indiase cultuur. Het Tibetaanse boeddhisme, dat vanuit zowel China als uit India hiernaartoe werd gebracht, is verweven met elementen uit oude inheemse natuurgodsdiensten en vormt het fundament van de unieke Tibetaanse geschiedenis en cultuur.
  Het boeddhisme heeft een grote invloed op het dagelijks leven van de inwoners. Overal kom je kloosters, tempels, pelgrims en monniken tegen. Ook de gewone burgers bidden veel met behulp van gebedsmolentjes. In de hoofdstad Lhasa staan het karakteristieke Potala-paleis, een kolossaal gebouw met vergulde daken waar de Dalai Lama's tot 1959 woonden. De 7e eeuwse Jokhangtempel is het spirituele centrum van Tibet. Dagelijks komen hier honderden pelgrims bidden en het is hier dan ook altijd een drukte van belang. De tempel en het bijbehorende plein zijn zeker een bezoek waard tijdens je reis.

  Een rondreis door de indrukwekkende natuur van Tibet

  De vele bijzondere kloostercomplexen die je tijdens je rondreis door Tibet zult tegenkomen liggen in prachtige gebieden. Het Samye-complex is het oudste boeddhistische klooster, dat gebouwd is in de vorm van een mandala, wat het universum symboliseert. Van hieruit kun je een mooie, maar pittige wandeling maken naar de meditatiegrotten. Ook een lichtere wandeling in de schitterende omgeving van de Hepo Ri heuvel achter het Samye-complex is mogelijk. Het Drigung Tilklooster, ten oosten van Lhasa, ligt adembenemend tegen een bergwand aan. Je kunt het klooster alleen te voet bereiken, waardoor er bijna geen toeristen komen. Je hebt van hieraf een prachtig uitzicht over de ondergelegen vallei.
  Tibet heeft een indrukwekkende natuur waar je tijdens een rondreis volop van kunt genieten. De hoogvlakte is een uitgestrekt, dunbevolkt gebied dat omringd wordt door hoge bergketens: het Himalayagebergte in het zuiden en het Kun-Lungebergte in het noorden. Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, ligt op de grens tussen Tibet en Nepal in de Himalaya. Vanuit het Rongbukklooster, het hoogst gelegen klooster van Tibet op 4980 meter, kun je naar het nabijgelegen Everest Base Camp wandelen. Tibet wordt gekenmerkt door zuivere lucht en daardoor heb je vaak schitterende uitzichten.

  Begin rustig met je rondreis door Tibet

  De eerste dagen van je rondreis door Tibet is het aan te raden om rustig aan te doen. Omdat Tibet zo hoog ligt, is de lucht er erg ijl. Om hoogteziekte te voorkomen moet je jezelf de kans geven om hier aan te wennen voor je je rondreis voortzet.

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.