MENU

Rondreis Suriname
Vragen of advies
020 - 627 51 29Ethan - Midden- en Zuid-Amerika specialist
 • reizen naar Suriname
 • meer over Suriname
 • thumbnail Familiereis PrivĂ© Suriname en Curaçao Bekijk de route!     
  Familie/Prive-reis: 23-dagen - Suriname

  Familiereis PrivĂ© Suriname en Curaçao

  • Unieke combinatie van avontuur in de jungle van Suriname en ontspannen aan het strand van Curaçao
  • Veel maaltijden inclusief in de reissom
  • Overnachting nabij traditioneel Saramaccaans dorp langs de rivier

  Vertrek: 31 dec 2021

  nvt

  v.a.€ 2349,00
 • thumbnail Rondreis Avontuurlijk Suriname Bekijk de route!     
  Rondreis: 26-dagen - Suriname

  Rondreis Avontuurlijk Suriname

  • 14-daagse jungletocht door de meest fascinerende natuurgebieden van Suriname
  • Ontmoeting met Inheemse stammen in het pure westen van Suriname
  • Off the beaten track: 5-daagse tour door het ongerepte Marowijne gebied

  Vertrek: 6 feb 2021, 6 mrt 2021, 11 sep 2021

  8.1

  v.a.€ 3399,00
 • thumbnail Rondreis Suriname Bekijk de route!     
  Rondreis: 18-dagen - Suriname

  Rondreis Suriname

  • Genoeg tijd om het koloniale Paramaribo te bezoeken
  • Per fiets het Surinaamse 'platteland' en de historische plantages ontdekken
  • Overnachting bij een Saramaccaans dorp midden in het Amazoneoerwoud

  Vertrek: 4 feb 2021, 15 apr 2021, 9 sep 2021

  8.1

  v.a.€ 2329,00
 • Maak kennis met de groenste land van Zuid-Amerika, Suriname. Tijdens de rondreis door Suriname kunnen vogel- en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Bewonder reuzenzeeschildpadden van dichtbij in Matapica, geniet van de diverse flora en fauna in het Amazone regenwoud, bezoek de rijstfabriek en het moerasgebied in Bigipan en laat je verrassen door de multiculturele sfeer en de koloniale achtergrond van Paramaribo. Maak ook kennis met verschillende bevolkingsgroepen en hun gebruiken en gewoonten. Reizen met Baobab naar Suriname zorgt voor een adembenemende ervaring. Een rondreis die de echte natuurliefhebber niet mag missen.


  Suriname

  Rondreis Suriname

  Ontdek de spectaculaire natuur van Suriname 

  Tijdens een rondreis door Suriname zul je onder andere een fantastische natuur ontdekken. Het grootste deel van het land, viervijfde, wordt bedekt door tropisch regenwoud. Het maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud op aarde, het Amazoneregenwoud. In het onaangetaste gedeelte vind je een zeer rijke variatie aan wilde planten en dieren. Je treft er honderden soorten vogels, zoogdieren, reptielen, amfibieĂ«n en duizenden botanische plantsoorten aan waarvan het grootste deel nog nooit onderzocht is.

  In de vele natuurreservaten in Suriname worden de fauna en flora redelijk tot goed beschermd. Er is door deze gebieden een bescheiden natuurtoerisme ontstaan. Een van de bekendste gebieden die we bezoeken op rondreis is het strand met bijzondere populaties zeeschildpadden, Galibi. Door de lokale bevolking worden ze Aitkanti genoemd. Er komen in Suriname daarnaast nog andere bedreigde en beschermde dieren voor als de jaguar, de luiaard, de reuzen miereneter, de kaaiman, de brulaap, de tapir en de rode ibis. Zowel het tropisch regenwoud als de Galibi zullen we zien tijdens een groepsreis door Suriname.

  De geschiedenis van Suriname 

  Leer van alles over de geschiedenis van Suriname tijdens een rondreis met Sawadee. Suriname werd als eerst gekoloniseerd door de Engelsen. In de Gouden Eeuw kreeg Nederland belangstelling voor Suriname met name vanwege tabak, katoen en rietsuiker. In het regenwoud woonden al Indianen. Er werden verschillende gewassen verbouwd in het tropische land. Voor dit werk werden er veel slaven uit Afrika gehaald. In 1863 werd de slavernij afgeschaft en kwamen de slaven in 1873 vrij. Na de Tweede Wereldoorlog, behoorde Suriname tot Nederland. Maar uiteindelijk is het land in 1975 onafhankelijk geworden. Veel Surinamers verhuisden toen naar Nederland, omdat het leven er beter was. Een goede keus van veel Surinamers, later kwamen er namelijk burgeroorlogen en was het land even een dictatuur. Tegenwoordig is Suriname een democratie maar rommelt het wel op politiek gebied.

  Bevolking en cultuur in Suriname

  Tijdens je rondreis door Suriname maak je kennis met de plaatselijke bevolking van het land. Suriname kent een grote etnische verscheidenheid. Dit is veroorzaakt door de kolonisatieperiode en de instandhouding van de plantagelandbouw. De verschillende bevolkingsgroepen kunnen het goed met elkaar vinden. De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de Indianen, maar ze zijn ook hier verdreven. De meeste mensen van deze bevolkingsgroep leven tegenwoordig in het binnenland van Suriname. Hier huizen ook de Boscreolen, die er in stammen wonen.

  Aan de kust wonen voornamelijk Stadscreolen, Chinezen, Javanen en Hindoestanen. De bevolkingsdichtheid is het grootst rond de kuststreek. Daar woont ongeveer de helft van de bevolking in een straal van 35 km rondom Paramaribo. De overige bevolking woont in kleine nederzettingen langs de kust en langs de rivieren.

  Met deze etnische verscheidenheid gaat ook een godsdienstige verscheidenheid gepaard. De creolen behoren voornamelijk tot de christelijke kerken. Ruim 40% van hen is rooms-katholiek. Ongeveer een zelfde deel hangt de Evangelische Broedergemeente aan. Steeds meer behoren tot verschillende pinkstergemeenten. Ook de Winticultus speelt een belangrijke rol in de religieuze uitingen van de Creolen, Marrons en Indianen. Ze hangen vaak zowel Winti als een christelijke godsdienst aan.

  Bekijk onze reizen per reissoort:

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.