MENU

Rondreis Uganda
Vragen of advies
020 - 627 51 29Jesse - Afrika specialist
 • reizen naar Uganda
 • meer over Uganda
 • thumbnail Rondreis Uganda Bekijk de route!     
  Rond/Safari/ Single-reis: 21-dagen - Uganda

  Rondreis Uganda

  • De meest complete en actieve rondreis door Uganda
  • Uniek bezoek aan het paradijselijke Sipi Falls in Oost-Uganda
  • Kamperen in het minder toeristische Lake Mburo Nationaal Park

  Vertrek: 16 dec 2020, 12 jan 2021, 9 jun 2021

  8.5

  v.a.€ 3289,00
 • thumbnail Rondreis Uganda Natuur Plus Pop-Up Bekijk de route!     
  Rond/Popup: 18-dagen - Uganda

  Rondreis Uganda Natuur Plus Pop-Up

  • Unieke natuurreis naar Uganda met gepromoveerd biologe Iris de Winter
  • Inclusief bezoek aan Ngamba eiland met zijn vele diersoorten
  • Gorilla permitgarantie voor de eerste 13 boekers

  Vertrek: 12 jan 2021

  8.8

  v.a.€ 3899,00
 • thumbnail Rondreis Uganda en Rwanda Bekijk de route!     
  Rond/Safari-reis: 16-dagen - Uganda

  Rondreis Uganda en Rwanda

  • Actieve rondreis door Uganda en Rwanda
  • Inclusief onvergetelijke gorillatrekking in Bwindi nationaal park (t.w.v. €500,-)
  • Boottocht in Queen Elizabeth langs krokodillen en nijlpaarden

  Vertrek: 15 nov 2020, 5 jun 2021

  8.2

  v.a.€ 3579,00
 • Ga mee op onze rondreizen Uganda, de nummer 1 bestemming van 2012 volgens de Lonely Planet! Je ontmoet chimpansees, olifanten en buffels in Kibale Forest. Laat je betoveren door de watermassa van de Murchison Falls in het gelijknamige park. De Witte Nijl stroomt van oost naar west door het park. Ga hier op zoek naar nijlpaarden, nijlkrokodillen, leeuwen en verschillende soorten antilopen. Bezoek het neushoornopvangcentrum, waar je de bedreigde neushoorn van heel dichtbij kan zien. Met je bezoek steun je gelijk dit lokale project. In Queen Elisabeth National Park zie je tijdens een spectaculaire bootsafari nijlpaarden badderen en buffels vanaf de waterkant drinken. Ook ga je een van de mooiste meren van Oost-Afrika ontdekken: Lake Bunyonyi. Tientallen groene heuveleilandjes steken uit het blauwe water omhoog, wat een magisch uitzicht oplevert. Het absolute hoogtepunt van de Uganda rondreizen is een ontmoeting met de indrukwekkende berggorilla's in Bwindi National Park. Met rondreizen van Baobab Reizen kun je al deze ervaringen delen met medereizigers.


  Uganda

  Rondreis Uganda

  Ontdek een eeuwenoude beschaving

  Tijdens je rondreis door Uganda zul je kennis maken met een beschaving die vele duizenden jaren teruggaat. De pygmeeën die in het westen van Uganda leven zijn rechtstreekse afstammelingen van de vroegste bevolking van het land. Zo'n 2000 jaar geleden trokken verschillende Bantoe bevolkingsgroepen Uganda binnen vanuit West- en Zuid-Afrika en ontwikkelden landbouw en metaalbewerking. Rond 1600 ontstonden verschillende koninkrijken, zoals dat van Buganda, Bunyoro-Kitara en Ankola in het gebied dat nu als Uganda bekend staat.
  Na de overheersing door Engelse kolonisten werd het land in 1962 onafhankelijk. Velen zullen zich de heerschappij van dictator Idi Amin herinneren, maar nadat de macht in 1986 werd overgenomen door president Yoweri Museveni kent dit land een relatieve politieke stabiliteit en gestage economische groei.

  Een rondreis door de 'Parel van Afrika'

  Een rondreis door Uganda garandeert een ware Afrika-ervaring. Winston Churchill noemde het land niet voor niets de Parel van Afrika toen hij in 1907 Uganda bezocht. Het landschap van Uganda is enorm afwisselend; van savanne tot de regenwouden van Kibale Forest, van besneeuwde bergen tot diepe meren als het grote Victoria meer en het Bunyoni meer.

  Je vind hier de hoogste bergketens van Afrika. De Bergen van de Maan in het Rwenzori National Park. Ook kent het land de hoogste concentratie van primaten ter wereld, waaronder de majestueuze berggorilla in het Bwindi National Park. Naast deze met uitsterven bedreigde berggorilla's leven er in het Kibale forest chimpansees, en is er typisch Afrikaanse wildleven als leeuwen en olifanten te vinden in het Queen Elizabeth National Park. Midden in het enorme Victoriameer bevindt zich het Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary - een opvang van verweesde chimpansees.

  Uganda staat ook bekend als bron van de Witte Nijl. Vlakbij hoofdstad Kampala ligt Jinja; hier ontspringt de witte Nijl vanuit het Victoria meer. Dit is een waar paradijs voor rafters; de snelste rapids van Afrika vind je op deze plek bij de Bujagali watervallen.

  Rondreis Uganda: Ontdek cultuur en religie

  Je rondreis door Uganda is niet compleet als je geen kennis hebt gemaakt met de plaatselijke bevolking. Uganda kent namelijk één van de oudste beschavingen van het Afrikaanse continent. De Batwa en Bambuti zijn pygmeeënvolkeren die afstammen van de eerste bewoners van het gebied.

  Heden ten dage bestaan er meer dan 30 taalgroepen in Uganda. Engels is de officiële taal en wordt samen met het Luganda en verschillende Bantoetalen het meest gesproken.
  Het land heeft een grote christelijke gemeenschap - de islam is de tweede grote godsdienst. Slechts een klein deel van de bevolking belijdt nog traditionele vaak animistische geloven, zoals de Bakonio. Deze stam uit de Rwenzori heuvels vereren de eenarmige, eenbenige, eenogige en pijprokende god Kalisa.

  De grootste groep immigranten in Uganda komt uit India; veel handel is dan ook in handen van Indiërs. Leden van deze gemeenschap zijn voornamelijk Ismaili (sjiitische volgelingen van Aga Khan) of hindoe.<

  Hoogtepunten Uganda

  • Afwisselend landschap: van savanne tot regenwouden, van besneeuwde bergen tot diepe meren.
  • Grootste aantal primaten ter wereld waaronder de unieke berggorilla's en chimpansees, maar ook leeuwen en olifanten
  • Grote verscheidenheid in stammen en religies

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.