Rondreis Zijderoute | Groepsreizen | Unieke reizen met Sawadee

Resultaten worden geladen

Rondreis Zijderoute

Ga mee op rondreis langs de wereldberoemde Zijderoute. Feitelijk zijn het een heleboel verschillende routes die een enorm gebied van de middellandse zee tot in China met elkaar verbind. Langs deze routes reisden handelaren uit landen als China, Kirgizstan, Oezbekistan, Jordanië, Syrië, Italië, Turkije om hun waar te verkopen. Hoewel de Chinezen zeker ook het zeldzame zijde verhandelden was de Zijderoute alles behalve voorbehouden aan de handel in zijde. Hout, goud, sieraden, ivoor, wol en zelfs dieren en planten werden er lustig verkocht en doorverkocht.
De naam 'Zijderoute' ontstond dan ook pas rond 1870 en is bedacht door de Duitse ontdekkingsreiziger baron Von Richthofen tijdens één van zijn rondreizen door (centraal) Azië. Vanwege het transport van andere producten kennen bepaalde delen van de route ook andere namen, zoals de wierookroute en de theeroute.

Een rondreis van China naar Italië langs de Zijderoute

De Zijderoute is een historische rondreis route, die al in 115 voor Christus in gebruik was ten tijde van de Han dynastie. De Chinese Han hadden tijdens deze dynastie het heft in handen in grote delen van China en zelfs Vietnam en Korea. Doordat de Han dit gebied beheersten was er redelijk veilig karavaanverkeer mogelijk. In die tijd gold de Chinese stad Xi'an als het startpunt en hoofdstad van de route. De stad kende een grote bloei ten tijde van de zijderoute. Op je rondreizen langs de Zijderoute mag je Xi'an zeker niet overslaan, je kunt er uren ronddwalen. Je kunt er bijvoorbeeld een fiets huren om rond de muur te fietsen. Een absolute aanrader voor museumliefhebbers is het Shaanxi Historical museum die de geschiedenis van de Chinese dynastie presenteert.

Deed Marco Polo de eerste reis langs de Zijderoute?

Marco Polo, een Italiaanse koopman uit de dertiende eeuw, is de eerste buitenlander die beweerde tijdens zijn rondreis een Zijderoute af te hebben gelegd. Dit werd altijd voor waar aangenomen, maar de laatste decennia zijn er twijfels geuit of Marco Polo daadwerkelijk in China geweest is. Want hoewel de naam 'zijderoute' suggereert dat je één hele route bereisde, reisden de handelaren in de praktijk vaak maar tussen een paar plaatsen. Hun waar ging zo van hand tot hand tot het vanuit Azië het westen bereikte en andersom.

In één oogopslag

  • Bekijk Kunya-Urgench, een oude Turkmeense stad waar verschillende monumenten uit de 11de tot 16de eeuw te zien zijn die nu op de Unesco lijst van werelderfgoederen staat.
  • Laat je op je rondreis langs de Zijderoute verbazen door het pelgrimsoord bij het Oezbeekse Bukhara. Hier komen toegewijde mannen, vrouwen en kinderen om eer te betonen aan de Naqsbandi soefi Bakhautdin (een spirituele soefi-orde).
  • Adembenemende Kirgizische weilanden die zo ver als het oog ziet reiken in de Suusamyrvalle.
  • De wereldberoemde Magaogrotten in China geven je een goed beeld van het dagelijks leven van mensen tijdens de hoogtijdagen van de zijderoute. Het complex bestaat uit honderden uit zandsteen uitgehakte grotten met goedbewaarde muurschilderingen, die een prachtig beeld geven van het toen bloeiende boeddhisme met zijn belangrijke processies.
Naar boven