MENU

Rondreis Turkije
Vragen of advies
020 - 627 51 29Karin - Midden-Oosten en Noord-Afrika specialist
 • reizen naar Turkije
 • meer over Turkije
 • Ga mee op één van de rondreizen door het mysterieuze Turkije van duizend en één nacht. Gelegen tussen Europa, Azië en het Midden-Oosten. Ervaar tijdens de Turkije rondreizen hoe deze drie continenten samenkomen en geniet van de gastvrijheid van de vriendelijke lokale bevolking. Slenter over bazaars en verdwaal in Arabische kronkelstegen. Wandel of fiets door de sprookjesachtige omgeving van Cappadocië met surrealistische rotsformaties en rust uit aan een van de prachtige stranden. In Istanbul ontdek je de blauwe Moskee, vaar je over de Bosporus en wandel je door de Grand Bazaar. Ontdek de prachtige natuur van dit land tijdens de rondreizen Turkije. Ga naar de berg Nemrut Dagi met haar gigantische rotsformaties, de parel van Koerdistan: het Van meer en bekijk de oude ruïnes.


  Turkije

  Rondreis Turkije

  Een rondreis door de veelzijdige geschiedenis

  Tijdens je rondreis door Turkije zul je onder andere ontdekken dat de Turken afstammen van de Oghuz stammen, die vanuit AziĂ« zijn vertrokken naar het Midden-Oosten. Turkije In de 2e eeuw na Chr. verplaatst keizer Constantijn zijn hoofdstad van Rome naar de Griekse kolonie Byzantium. De stad wordt bekend als Constantinopel. De Turkse geschiedenis staat vooral bekend om zijn politieke geschiedenis. Mustafa Kemal is de grondlegger van het huidige Turkije. Hij heeft de bijnaam AtatĂĽrk gekregen, wat vader van Turkije betekent. In 1908 pleegden de Turken een staatsgreep. De leider AbdĂĽlhamit II werd afgezet en werd vervangen door zijn broer Mehmet V. In de Eerste Wereld oorlog vocht Mustafa Kemal mee in de Slag om Gallipoli. Dit was een van de grootste overwinningen voor de Turken. In 1920 kwam een groep van Turkse militairen geleid door Mustafa in opstand tegen de sultan en de Geallieerden. Op 24 Juli 1923 werd Turkije onafhankelijk.

  Geniet van de Turkse keuken 

  Wanneer je op rondreis bent in Turkije moet je natuurlijk genieten van de Turkse keuken. De Turkse keuken is een veelzijdige keuken met veel vlees, groenten en natuurlijk de bekende Turkse zoete hapjes. In Turkije moet je Turks fruit en baklava proeven, dit zijn typische Turkse specialiteiten. Proef ook de bekende Turkse pizza en lamskebab. Ga je tijdens je rondreis liever op de gezonde tour? Neem dan de gevulde aubergines, erg lekker en gezond.

  Prachtige natuur en een gevarieerd klimaat in Turkije

  Tijdens je rondreis zul je merken dat het klimaat in Turkije grote verschillen vertoont. Deze verschillen hangen vooral samen met de ligging ten opzichte van de zee en de hoogte. In het oosten en het midden van het land vind je een sterk landklimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. In de gebieden langs de Middellandse Zee tref je een mediterraan klimaat. De noordkust heeft een warm zeeklimaat. In het zuidoosten, uitgezonderd het berggebied in het extreme zuidoosten, is het overwegend droog en plaatselijk zelfs woestijnachtig.

  Het landschap in Turkije kenmerkt zich door uitgestrekte vlakten die aan alle zijden worden afgebakend door de gebergten. Door de vlakten slingeren rivieren die voor een groot deel nog helemaal natuurlijk zijn. In het westen van Turkije lijkt het landschap op dat van Griekenland: het is deels met bos begroeid heuvelland met veel kleinere en een enkele grote rivier.

  Bekijk onze reizen naar Turkije per reissoort:

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.