MENU

Rondreis Mongolië
Vragen of advies
020 - 627 51 29Ruben - Azië specialist
 • reizen naar Mongolië
 • meer over Mongolië
 • thumbnail Groepsrondreis met Dragoman door Mongolië Bekijk de route!     
  Rondreis: 21-dagen - Mongolië

  Groepsrondreis met Dragoman door Mongolië

  • Op overland-avontuur in een internationale groep
  • Van de gebaande paden
  • Bezoek het Gandan-klooster van Ulaanbaatar en het Nationaal Museum transport

  Vertrek: 19 mei 2020, 11 jun 2020, 19 jun 2020

  nvt

  v.a.€ 1633,00
 • thumbnail Groepsrondreis Mongolië Bekijk de route!     
  Rond/Single/Festival-reis: 23-dagen - Mongolië

  Groepsrondreis Mongolië

  • Maar liefst 22 dagen in MongoliĂ«!
  • Meerdaagse wandeltochten door groene valleien, zandheuvels en steppes
  • Unieke route in MongoliĂ« met goede afwisseling tussen natuur en cultuur

  Vertrek: 5 jun 2020, 22 jun 2020

  8.3

  v.a.€ 2699,00
 • thumbnail Groepsrondreis Trans-Siberië Expres Bekijk de route!     
  Rondreis: 21-dagen - Mongolië

  Groepsrondreis Trans-Siberië Expres

  • Reis mee op de meest iconische treinreis ter wereld
  • Meerdere langere stops onderweg
  • Twee volle dagen Moskou, bezoek Kremlin inbegrepen

  Vertrek: 18 mei 2020, 16 jun 2020, 7 jul 2020

  7.7

  v.a.€ 3098,00
 • De rondreizen Mongolië zijn voor echte avonturiers. Het ligt op de Mongoolse hoogvlakte met in het noorden toendra's en steppegebieden, bergen in het midden en in het zuiden woestijngebied. Het grootste gedeelte van de Mongoolse bevolking leven nog als nomaden in traditionele tenten en leeft van voornamelijk veeteelt die in vrij lopende kuddes wordt gehouden. Ontdek deze traditionele levenswijze tijdens onze rondreis door Mongolië. Je reist langs fraaie bergen, uitgestrekte vlaktes, ruïnes en boeddhistische tempels. Dwaal door de fascinerende stad Ulaan Bataar, waar je op straat tussen de auto's ook paarden ziet. Neem een medicinaal bad met de Mongolen en ga paardrijden over de steppe. In het natuurpark Khogno Khan overnacht je in een typisch Mongoolse tent, de 'ger'. De Mongolië rondreizen zul je niet snel vergeten!


  Mongolië

  Over Mongolië

  Het land van de Blauwe Hemel zal je versteld doen staan van de unieke en bijzondere Mongoolse cultuur. De bevolking bestaat voor een groot deel uit nomaden die wonen in traditionele gers en leven van veeteelt. Ook de natuur heeft veel te bieden. Zo vind je hier de prachtige Gobi woestijn, uitgestrekte graslanden en vulkanische vlaktes. Een bezoek aan MongoliĂ« is zeker de moeite waard!

  Een rondreis door het Mongolië van nu

  Deze rondreis leidt je langs alle ontwikkelingen die Mongolië in lange tijd heeft doorgemaakt. Mongolië is natuurlijk vooral bekend van Genghis Khan. Hij is de grondlegger van het huidige Mongolië, dat inmiddels al ruim 800 jaar bestaat..
  In de 18e en 19e eeuw was Mongolië een van de gewesten van China en in de 20e eeuw kwam het land onder invloed van de Sovjet Unie. In 1924 werd de Volksrepubliek Mongolië opgericht, een communistische eenpartijstaat. In de eerste jaren was er regelmatig politieke onrust. In 1989 waren er studentenprotesten die hebben geleid tot de val van het communistische bewind en vanaf 1990 is Mongolië een democratie naar westers model met een vrije markteconomie. Het is inmiddels onafhankelijk van Rusland en heeft voorkomen dat het binnen de invloedsfeer van China terechtkwam. De welvaart is gegroeid en het land is tegenwoordig hard op weg een volwassen democratie te worden.

  Rondreis Mongolië: de 'Khongoryn Els' en de 'Gobi-woestijn'.

  Tijdens onze rondreis door Mongolië trekken we door een immense woestijn, die bestaat uit woestijnplantjes en ook een rij zandduinen heeft, de 'Khongoryn Els.
  Het land is een van meest hooggelegen landen van de wereld. Het ligt gemiddeld 1580 meter boven de zeespiegel en bestaat voor het grootste deel uit hoogvlakte. In het noorden en westen vind je veel bergen. Het zuiden bestaat uit de Gobi-woestijn, die doorloopt in China.
  De nationale economie in Mongolië is met name gebaseerd op landbouw, veeteelt en mijnbouw. Het grootste deel van de Mongoolse bevolking leeft van veeteelt. Iets meer dan de helft van het land is bedekt met gras, waar men kuddes geiten, schapen en yaks laat grazen. Aan de randen van het land kun je af en toe kuddes met rendieren vinden.

  Dalai Lama verering

  Sinds het land een democratie is, is het beoefenen van religie weer toegestaan en werden er weer enkele kloosters ingericht. Het grootste deel van de bevolking (96%) hangt het Tibetaans Boeddhistisch Lamaisme aan. De verering van de Dalai Lama is bijzonder groot. Zijn portret komt veel voor in de inrichting van de gers, echte nomadententen die er nog exact hetzelfde uitzien als honderden jaren geleden. Naast de verering van de Dalai Lama zijn er in Mongolië ook aanhangers van de Islam, het Sjamanisme en het Christendom.
  Bijna alle inwoners van Mongolië zijn van origineel Mongoolse afkomst. 85% behoort tot de Khalkha. De taal van deze laatste groep komt vooral voor in het centrum en het zuiden van het land. Het geldt bovendien als dé taal die op scholen onderwezen wordt. In het noorden spreekt men Buryat; in het westen en noordwesten maakt men gebruik van allerlei typisch Mongoolse dialecten.

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.