MENU

Rondreis Malawi
Vragen of advies
020 - 627 51 29Jesse - Afrika specialist
 • reizen naar Malawi
 • meer over Malawi
 • thumbnail Rondreis met Dragoman door Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe Bekijk de route!     
  Rond/Overland-reis: 19-dagen - Malawi

  Rondreis met Dragoman door Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe

  • 2-daagse safaritocht per kano over de Lower Zambezi rivier
  • Gamedrives in South Luangwa Nationaal Park
  • Ontspannen begin of eind op Zanzibar

  Vertrek: 9 nov 2020, 23 dec 2020, 30 dec 2020

  8.0

  v.a.€ 1265,00
 • thumbnail Rondreis Zambia, Malawi en Tanzania Bekijk de route!     
  Rondreis: 24-dagen - Malawi

  Rondreis Zambia, Malawi en Tanzania

  • Unieke reis met bijzondere wildparken: Ruaha, Selous en South Luangwa
  • Bezoek fair trade theeplantage in het zuiden van Tanzania
  • Safari's in zeer diverse parken van savanne tot bossen tot baobab vlaktes

  Vertrek: 25 okt 2020, 13 jun 2021, 5 sep 2021

  8.1

  v.a.€ 3799,00
 • Tijdens onze groepsreis naar Malawi ontdek je het typisch Afrikaanse landschap met lemen hutjes. Malawi is zeer groen door het Malawi meer. Daar is een veelheid aan dieren te ontdekken in het prachtige glooiende landschap in Nyika National Park. Wandel, fiets of rijd te paard langs heet meer. Of duik de onderwaterwereld in en bewonder de kleurrijke vissen! Zo is een reis met Baobab ook actief en inspannend. Reis naar het zuiden waar zich een waar paradijs verschuilt: het Liwonde National Park. Hier spot je vele prachtige vogels, krokodillen en nijlpaarden. Waarschijnlijk kom je een deel van de Big Five wel tegen.


  Malawi

  Rondreis Malawi

  Ontdek de natuur en seizoenen van Malawi

  Niet alleen biedt een rondreis door Malawi een verscheidenheid in culturen, ook heeft de natuur werkelijk alles in huis. Malawi ligt omsloten door Mozambique, Tanzania en Zambia. Het land ligt in de Rift Vallei. Deze Rift Vallei, ook wel de Grote Afrikaanse Slenk genoemd, is Ă©Ă©n van de meest indrukwekkende geologische verschijnselen ter wereld. Het is een 6500 km lange scheur dwars door Afrika. 

  Door deze scheur ontstonden diepe meren en hoge vulkanen. Sommige vulkanen waren ooit hoger dan de Mt. Everest. Er heerst hier een tropisch klimaat, maar door de hoogteverschillen kan het ook fris zijn. Malawi kent een droog en een nat seizoen. Het regenseizoen loopt van december tot maart. Steeds vaker laten de regens echter op zich wachten tot januari.

  Het meest in het oog springende natuurverschijnsel van Malawi is het meer van Malawi. Dit meer, dat de grens vormt tussen Malawi en Mozambique, is het op drie na grootste meer van Afrika. Ze beslaat 20% van de hele oppervlakte van het land. Langs het meer is de grootste bron van inkomsten dan ook de visserij. Veel vissers verkopen de meervallen langs de oevers van het meer. Een ander opvallend fenomeen bij het meer van Malawi zijn de zogenaamde lake flies. Deze insecten razen in enorme zwermen over het meer heen en worden op lokale markten als gefrituurde delicatesse verkocht!

  Het meer van Malawi staat genoteerd op de Werelderfgoed lijst van Unesco. Maar ook de Chongoni rock art area in centraal-Malawi staat genoteerd; hier zijn de meeste Ă©n oudste rotstekeningen van Afrika bewaard.

  Malawi: Afrika's warme hart

  Een rondreis door Malawi is pas compleet als je kennis hebt gemaakt met de plaatselijke bevolking van het land. Malawi wordt het warme hart van Afrika genoemd vanwege haar warme bevolking. Velen wonen tradtioneel samen met hun 'extended family' in hutten. Het land is voor Afrikaanse begrippen dichtbevolkt. Malawi is driemaal zo groot als Nederland en er wonen ongeveer 4 miljoen mensen. Malawi is Ă©Ă©n van de armere landen van het Afrikaanse continent. Het is daarmee samenhangend ook nog zeer traditioneel. 85% van de bevolking leeft buiten de steden in tradtionele dorpen.

  De hoofdstad is Lilongwe, centraal gelegen in het land, maar de zakelijke en economische hoofdstad van het land is Blantyre in het zuiden. De Malawiaanse bevolking stamt af van de Bantoe - Ă©Ă©n van de oudste afstammelingen van Afrika's oorspronkelijke bevolking. EĂ©n van de grootste bevolkingsgroepen zijn de huidige voornamelijk christelijke Chewa. Hun taal Chichewa is naast het Engels dan ook de meest gesproken taal en heeft nauwe banden met het Swahili dat veel in de buurlanden Tanzania en Kenia wordt gesproken. In het zuiden bij het meer van Malawi vind je voornamelijk Yao-bevolking'; zij zijn voornamelijk moslim.

  Hoogtepunten Malawi

  • Prachtige zonsondergangen in het meer van Malawi
  • Contact met de vriendelijke bevolking van het warme hart van Afrika
  • Typisch Afrikaanse safari's
  • De oudste bewaarde rotstekeningen van Afrika

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.