MENU

Rondreis Honduras
Vragen of advies
020 - 627 51 29Ethan - Midden- en Zuid-Amerika specialist
 • reizen naar Honduras
 • meer over Honduras
 • thumbnail Rondreis Honduras en El Salvador Bekijk de route!     
  Rondreis: 20-dagen - Honduras

  Rondreis Honduras en El Salvador

  • Veel mooie wandelingen in nationale parken (incl. entree)
  • Veel afwisseling tussen cultuur en natuur
  • Veel entreegelden en excursies inclusief in de reissom

  Vertrek: 6 jan 2021, 17 feb 2021, 4 aug 2021

  nvt

  v.a.€ 2199,00
 • thumbnail Rondreis Mexico, Guatemala en Honduras Bekijk de route!     
  Rond/Single/Festival-reis: 23-dagen - Honduras

  Rondreis Mexico, Guatemala en Honduras

  • Unieke overnachting midden Ă­n het park van Tikal, vlakbij de ruĂŻnes
  • Entreegelden inclusief, ChichĂ©n Itzá, Uxmal, Palenque en Tulum in Mexico
  • Entreegelden inclusief Copán en Tikal in Honduras en Guatemala

  Vertrek: 18 dec 2020, 15 jan 2021, 12 feb 2021

  8.3

  v.a.€ 2379,00
 • thumbnail Rondreis Trans-Midden-Amerika Bekijk de route!     
  Rond/Single/Festival-reis: 31-dagen - Honduras

  Rondreis Trans-Midden-Amerika

  • Rondreis door 6 landen: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala Ă©n Belize
  • Meest complete rondreis door heel Midden Amerika
  • Bijzondere overnachting midden Ă­n het park van Tikal, vlakbij de ruĂŻnes

  Vertrek: 9 jan 2021, 6 feb 2021, 5 mrt 2021

  8.3

  v.a.€ 2998,00
 • Bezoek tijdens één van onze rondreizen Honduras en ontdek de beroemde duizenden jaren oude Maya ruďnes van Copán. Copán is het grootste Mayacentrum en dé plaats waar de Mayakunst haar hoogtepunt bereikte. Bekijk met eigen ogen de prachtig gedetailleerde patronen die de stčles, tempels en trappen bedekken. Naast cultuur biedt het land ook een prachtige natuur. Bezoek de tropische regenwouden en spot honderden verschillende boomsoorten en vele dieren zoals jaguars, apen, alligators en wasberen. Ook voor waterliefhebbers is Honduras de perfecte bestemming. Maak een snorkeltocht of kom heerlijk tot rust op een van de prachtige stranden. Tijdens de Baobab rondreizen door Honduras, Mexico, Guatemala en El Salvador spat de sfeer ervan af!


  Honduras

  Rondreis Honduras

  Het land van vulkanen 

  Het landschap van Honduras wordt gekenmerkt door de grote hoeveelheid vulkanen die je tijdens je rondreis zeker tegen zult komen. Diepe valleien en brede, hoge plateaus geven het landschap vorm. De kustregio wordt gekenmerkt door mangrovebossen en palmbomen. De hoogste berg in Honduras is Cerro las Minas (2849 meter). In de natuur van Honduras leven beren, wolven, coyotes, poema's, lynxen, maar ook veel reptielen en een grote variatie aan vogelsoorten.

  Maak kennis met de bevolking van Honduras

  Een rondreis is niet compleet zonder kennis te maken met de lokale bewoners. Ladino's zijn afstammelingen van de Spanjaarden. Door de vermenging van Spanjaarden en indiaanse bevolkingsgroepen wonen er maar weinig 'pure' Spanjaarden in Honduras. De indianen wonen voornamelijk in La Mosquitia. De grootste groep is de Miskito indianen. Zij wonen in kleine houten huisjes op palen, aan de kust. In La Mosquitia wonen ook de Pechindianen. De Lenca's was oorspronkelijk de grootste indianengroep in Honduras. Zij zijn grotendeels opgegaan in de Ladino's net als de Maya's. In de omgeving van Copán zijn nog enkele afstammelingen van Maya's te vinden, die tegenwoordig ChortĂ­ indianen worden genoemd. Andere indianengroepen zijn de Payas en de van oorsprong nomadische Hicaques.

  Het is niet duidelijk hoeveel inwoners Honduras precies kent. Dit komt doordat veel mensen niet staan ingeschreven in het bevolkingsregister. Vooral in arme gezinnen komt het vaak voor dat kinderen niet worden ingeschreven. Vroeger waren veel mensen bang voor de regering en kozen er daarom voor onvindbaar te blijven door zich niet in te schrijven. Daarnaast hoeft men zo geen belasting te betalen.

  De Garífunas wonen langs de noordkust van Honduras. Zij stammen af van Afrikaanse slaven die naar Amerika werden verscheept, maar door schipbreuk in Honduras belanden. De Garífunas spreken een mengsel van Afrikaanse talen, Spaans en Engels. Garífunas wonen traditioneel in hutten van palmbladeren op het strand en leven van visvangst. Langzamerhand vestigen Garífunas zich ook in de steden, vooral in San Pedro Sula en La Ceiba. Dan zijn er nog de Eilanders. Op Utila, Roatán en Guanaja wonen nakomelingen van de Engelsen, die zich daar gevestigd hebben toen de eilanden in Engels bezit waren.

  Wat is er te zien in Honduras:

  • De grootste trekpleister van Honduras zijn de Ruinas de Copán. Dit zijn de duizenden jaren oude ruĂŻnes van een van de belangrijkste steden van de Maya's.
  • De Pulhapanzák-watervallen met als hoogtepunt de grootste waterval waar de rivier Rio Lindo meer dan 100 meter omlaag valt.
  • Het Meer van Yojoa is het grootste natuurlijke meer van Honduras.
  • De Grotten van TaulabĂ© liggen op ongeveer 40 minuten van Siguatepeque. De eerste vierhonderd meter kun je makkelijk bereiken via gemaakte trappen en aangebrachte lichten. Daarna wordt het wat lastiger en het einde van de grotten is zelfs nog nooit bereikt.

  Duik- en Snorkelparadijs

  De Baai eilanden aan de noordkust van Honduras zijn beroemd om het koraal dat overal voor de kust groeit en maken het land een populaire rondreis bestemming. Dicht bij de kust niet al te diep onder water zijn er al fraaie stukken van het koraal en bijzondere vissen te zien.

  Wist je dat...

  • De mensen in Honduras 2 achternamen hebben? De eerste achternaam is die van de vader en de tweede achternaam is die van de moeder.
  • Kinderen in Honduras spelen met schorpioenen? Voor ze gaan spelen trekken ze eerst de gevaarlijke angel uit het beest.
  • Honduras in de jaren '20 en '30 de grootste bananenexporteur ter wereld was?

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.