MENU

Rondreis Egypte
Vragen of advies
020 - 627 51 29Karin - Midden-Oosten en Noord-Afrika specialist
 • reizen naar Egypte
 • meer over Egypte
 • thumbnail Familiereis Egypte Bekijk de route!     
  Familiereis: 9-dagen - Egypte

  Familiereis Egypte

  • Prachtige reis, bezoek de hoogtepunten en veel contact met de lokale bevolking
  • Twee volle dagen om de boeiende stad CaĂŻro te ontdekken
  • Ontspannen zeiltocht per traditionele felucca op de Nijl, inclusief High Tea

  Vertrek: 19 dec 2020, 26 dec 2020, 13 feb 2021

  8.5

  v.a.€ 1248,00
 • thumbnail Rondreis Egypte Hoogtepunten Bekijk de route!     
  Rond/Hoogtepunten-reis: 11-dagen - Egypte

  Rondreis Egypte Hoogtepunten

  • Schitterende reis langs de hoogtepunten van Egypte
  • Driedaagse Nijlcruise op een vijfsterrenboot o.b.v. volpension
  • Heerlijk strandverblijf aan de Rode Zee o.b.v. halfpension

  Vertrek: 15 nov 2020, 20 dec 2020, 14 feb 2021

  8.9

  v.a.€ 1299,00
 • Tijdens onze rondreizen door Egypte stap je in de tijd van de Farao's. Naast de highlights Cairo met het dodenmasker van Toetanchamon en de oude steden Luxor en Aswan, reizen we ook naar de uitgestrekte westelijke woestijn, waar je langs prachtige oases rijdt en nog de echte leegte ervaart. Ga met de kinderen de eeuwenoude piramides van Gizeh in, bewonder de Sfinx of klim op een kameel! Met de vele excursies kun je tijdens de rondreizen Egypte echt leren kennen. Zo kun je varen op de Nijl, een woestijntocht beleven of heerlijk van het strand genieten bij El Gouna en de tropische vissen ontdekken door te gaan snorkelen tijdens de Egypte rondreizen.


  Egypte

  Rondreis Egypte

  Tijdens een groepsreis door Egypte word je meegenomen langs de veelzijdige Egyptische geschiedenis. Rond 3200 v.Chr. werd het eerste koninkrijk gesticht door koning Menes. De daaropvolgende drie millennia werd Egypte door verschillende farao's geregeerd en deze hebben een wereld aan schatten achter gelaten.

  In de 7e eeuw introduceerden de Arabieren de islam en de Arabische taal in het land en bleef het land onder verschillende kalifaten, zoals de Ummayyaden, de Abbasieden en de Ottomanen. 

  In 1798 kwam Napoleon met een expeditie met een leger en een grote groep wetenschappers naar Egypte. Militair was dit een mislukte expeditie, maar wetenschappelijk was het wel geslaagd. Het heeft een zeer uitgebreid naslagwerk opgeleverd, de 'Description de l'Egypte' .

  Wegdromen langs de Nijl en in woestijngebied

  Tijdens je rondreis door Egypte maak je kennis met verschillende woestijngebieden en het adembenemende Nijlgebied. Fysisch-geografisch kan het land in vier gebieden worden verdeeld: het Nijlgebied, de Westelijke Woestijn, de Oostelijke Woestijn en het SinaĂŻgebied. Het belangrijkste bewoonde deel wordt gevormd door de oevers en de delta van de rivier de Nijl. Het is een zeer dichtbevolkt gebied.
  Grote delen van het land behoren echter tot de Saharawoestijn en zijn zeer dunbevolkt. De woestijn neemt maar liefst 96% van het Egyptische land in beslag. De enige woestijnbevolking woont rond een aantal grote oasen, waar zoet water wordt geboord. De grootste oasen zijn Siwah, al-Bahriyah, al-Farafirah, al-Dakhilah en al-Kharigah.

  Rondreizen Egypte: Mengelmoes

  Een groepsreis door Egypte laat je niet alleen kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis, maar ook met de plaatselijke bevolking. De bevolking van Egypte is in drie grote groepen in te delen: de Egyptenaren, de BedoeĂŻenen en de NubiĂ«rs. Deze laatste bevolkingsgroep bevindt zich vooral in het zuiden. Ze hebben de meest donkere huidskleur en zijn het meest Afrikaans. Ze wonen voornamelijk in nederzettingen langs de Nijl, waarvan de meeste liggen tussen Luxor en Aswan. Voor Egyptenaren zijn familie en geloof twee belangrijke kwesties. Daarnaast kenmerkt de Egyptische bevolking zich door een vriendelijke lach op het gezicht en veel Egyptenaren zijn bijzonder gastvrij.

  Niet te missen tijdens een groepsreis door Egypte

  Egypte kent tal van toeristische trekpleisters die we zullen zien tijdens een rondreis. De meest beroemde zijn waarschijnlijk de piramides van Gizeh. Deze drie piramides vormen samen met de grote Sfinx van Gizeh een van de zeven wereldwonderen. Tijdens onze groepsreizen door Egypte zullen we deze piramides bezoeken. Luxor heeft ook vele bezienswaardigheden uit de faraonische tijd; de beroemde koningsgraven, met ook het graf van Toetanchamon en de tempels van Karnak en Luxor. De Rode Zee is natuurlijk een fantastische en relaxte plek om een bijzondere rondreis af te sluiten.

  Wist je dat...

  • In Egypte momenteel nog 88 piramides te vinden zijn, waarvan er 43 koningsgraven zijn
  • De Egyptenaren de grondleggers van ons belastingsysteem zijn? De hoogte van de belastingen werd er vroeger afgemeten aan de hand van de waterstand van de Nijlrivier.
  • Wanneer je de wereld in precies vier gelijke stukken zou verdelen, zodat elk stuk precies evenveel grond heeft, de piramides van Gizeh dan precies in het midden daarvan zouden liggen?
  • In de Rode Zee de allermooiste en meest kleurrijke riffen ter wereld te vinden zijn?

  Bekijk ook onze andere reizen naar Egypte:


   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.