MENU

Fair weg volgens Sawadee / Baobab

Fair weg: de vier waarheden volgens Sawadee / Baobab
Als aanbieder van avontuurlijke groepsrondreizen weten wij als geen ander wat het effect van reizen op de sociale- en natuurlijke leefomgeving van onze bestemmingen kan zijn. Het is dan ook onze ambitie, en onze plicht, om reizen te ontwikkelen waarin mens, milieu, cultuur en natuur centraal staan. We doen ons uiterste best de positieve impact van toerisme te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van authentieke, avontuurlijke rondreizen.

Een Sawadee / Baobab-reis is niet alleen verrijkend voor jóú. Als sinds onze oprichting zorgen wij ervoor dat de reizen waar jij zo van geniet ook verantwoord zijn voor je omgeving. Fair weg volgens Baobab betekent dat je tijdens je reis actief bijdraagt aan het behoud van natuur en je verbindt met mensen uit alle continenten. Zo levert jouw reis een positieve bijdrage aan de wereld en heeft iedereen er plezier van! Onze leuke en verre reizen worden samengesteld volgens onze vier waarheden. Zodat jij overal ter wereld kan genieten van wat de aarde te bieden heeft. En toekomstige generaties ook! Uiteraard houden we hierbij rekening met je vakantieplezier: fair reizen met Baobab is leuk en zorgt voor bijzondere ervaringen.

1. Een faire prijs, voor je reis Ă©n voor de lokale bevolking
Bij Sawadee / Baobab betaal je nooit teveel en weet je zeker dat de lokale bevolking eerlijke inkomsten heeft. We werken zoveel mogelijk rechtstreeks samen met lokale mensen. We werken met kleinschalige accommodaties in plaats van ketens, lokale vervoersmaatschappijen en goede gidsen met wie we een jarenlange samenwerking opbouwen. Zo hebben de mensen werk en jij een unieke ervaring!

2. We betrekken je in lokale projecten
Via Sawadee / Baobab draag je bij aan kleine, lokale projecten die heel direct baat hebben bij je hulp. De mensen om wie het gaat, kunnen meteen met je geld aan het werk om zelf hun leefomgeving te verbeteren. En het leuke is, tijdens je reis ga je bij hun projecten kijken. Zo zie je zelf wat de mensen daar nodig hebben Ă©n wat er met jouw bijdrage gebeurt.

3. We compenseren de milieu-effecten van onze reizen
Bij Sawadee / Baobab compenseren we de volledige CO2-uitstoot van al onze reizen. We werken hiervoor samen met South Pole Group. Naast dat wij al de reis en je verblijf ter plaatse compenseren, kun je als reiziger ook je steentje bijdragen aan een groenere wereld. We bieden iedereen die duurzaamheid ee warm hart toedraagt, namelijk de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen van 2, 5 of 8 euro per persoon per reis. Deze bijdrage gebruiken we voor diverse lokale projecten. Naast de compensatie van onze reizen stimuleren wij het gebruik van accommodaties met een lage CO2-uitstoot. Wij attenderen onze partners op Travelife en stimuleren ze te handelen naar de richtlijnen van Travelife.

4. Echt verbinding met een andere cultuur maak je buiten de gebaande paden
Met Sawadee / Baobab maak je geen standaardreis. Naast de bekende hoogtepunten delen we ook onze ontdekkingen graag met je. Zo kom je op unieke plekken waar de natuur nog aan zichzelf is overgelaten en maak je persoonlijk contact met mensen uit andere culturen in hun eigen omgeving. Dat verbindt je echt met de wereld en de mensen die er leven. En juist op die manier leren wij elkaar beter begrijpen.

Duurzaam ondernemen, verantwoord reizen en daarmee respect voor mens, dier en natuur zit ons in de genen. In alle afdelingen binnen de organisatie zit het verweven in de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit heeft onder andere geresulteerd in een Travelife certificaat. Wij “verduurzamen” niet alleen onze reizen, maar handelen zowel in- als extern zo duurzaam mogelijk. Dat verwachten wij ook van onze partners en we helpen onze reizigers hierbij. Uiteraard toetsen we ons zelf keer op keer om te zien of wij de belofte die wij onszelf, onze klanten en de komende generaties gedaan hebben, nog waar maken. We streven continu naar verbeteringen. Dat houdt ons scherp en betrokken.

Vermaak

Excursies en activiteiten tijdens de reis worden enkel aangeboden met respect voor mens, natuur en dier. Zo is er bijvoorbeeld bewust gekozen om olifantritten en het bezoeken van kindertehuizen niet in onze reizen voor te laten komen. Waar mogelijk gebruiken we voor onze excursies gecertificeerde partners. Onze Puur Sawadee projecten zijn een uiting van ons excursie beleid

Lokale agenten

Al onze lokale agenten ondertekenden de intentie om binnen hun mogelijkheden te handelen naar de Travelife richtlijnen, en hetzelfde te vragen van hun lokale partners. Daarnaast handelen zij naar de richtlijnen van de Verenigde Naties, Unicef en Ecpat ten aanzien van mensenrechten, kinderarbeid en sekstoerisme.

Reisbegeleiding

Al onze (lokale) reisbegeleiders krijgen een uitgebreide training waarin ook ruime aandacht is voor MVO. Tevens doen alle onze reisbegeleiders de online ANVR duurzaamheidstraining 'Leading the Way'.

Op kantoor

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Met hele simpele zaken als het scheiden van ons afval, het gebruiken van spaarlampen en groene stroom, het kopen van zoveel mogelijk fairtrade producten, en door zo min mogelijk te printen, maar wanneer nodig op FSC-papier. Allemaal initiatieven om ons kantoor nog duurzamer te maken. We hebben een MVO-team (Better Holidays gecertificeerd) met vertegenwoordigers van alle afdelingen dat voorlichting geeft over, initiatieven voordraagt voor, invulling geeft aan en toeziet op naleving van onze duurzame doelstellingen.

Collega’s

We hebben oog voor onze (toekomstige) collega’s en de maatschappij. 95% van de collega’s reist met openbaar vervoer of met de fiets van en naar kantoor. We verzorgen interne training en communicatie ten aanzien van duurzaamheid.

We hebben reisbegeleiders die weten hoe het moet, en waar we voor staan. Dankzij onze voorlichting en training van zowel de reisbegeleiders die vanuit Nederland meereizen dan wel de reisbegeleiders die bij onze agentschappen werkzaam zijn. Wij ondersteunen hen tijdens de reizen op vele manieren. Met de Doppers bijvoorbeeld, en de watertanks in de busjes waar de gasten hun Dopper en flesjes kunnen bij vullen in plaats van steeds nieuwe kleine waterflesjes te kopen.

We maken bewust gebruik van zowel Nederlandse/Vlaamse reisbegeleiders als lokale reisbegeleiders. Omdat een deel van onze reizigers graag Nederlandse reisbegeleiders heeft en anderen juist de charme van een lokale reisbegeleider waarderen. De reisbegeleiders die we meesturen vanuit Nederland plannen we zoveel mogelijk in op aansluitende reizen. Dat bespaart vliegreizen, en dus uitstoot. Met de inzet van lokale reisbegeleiders stimuleren we bovendien de lokale economie.

Klanten

We geven onze reizigers op verschillende manieren voorlichting over duurzaam toerisme. Zo ontvangen zij de 10 tips voor een duurzame vakantie, plaatsen we informatie op onze website en in onze brochure en vertellen we erover op events.

Travelife

Sawadee is sinds januari 2014 Travelife gecertificeerd. Travelife stimuleert duurzaam ondernemen binnen de reissector. Om het certificaat te behalen moet voldaan worden aan 158 duurzaamheidscriteria, die betrekking hebben op de meest uiteenlopende facetten van onze bedrijfsvoering. Van bijvoorbeeld de koffie die bij ons op kantoor in Amsterdam gedronken wordt tot het vervoer op de plaats van bestemming.

Charity

Sawadee heeft een eigen fonds. Met het fonds steunt Sawadee jaarlijks diverse projecten en initiatieven op verschillende bestemmingen. Aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijk team van collega’s. Enkele voorbeelden van door het fonds gefinancierde projecten en initiatieven zijn Stichting Breath for Sri Lanka, HBUFC Young Boys Cape Town en Support Rural Nepal.

Partners

Groen doen, doe je niet alleen. Daarom werkt Sawadee met verschillende partners om samen vooruit te gaan. Zo is Sawadee partner van MVO Nederland. MVO Nederland zet zich met gebundelde krachten in voor een duurzamere wereld.

 

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.