MENU

Rondreis Ethiopië
Vragen of advies
020 - 627 51 29Jesse - Afrika specialist
 • reizen naar Ethiopië
 • meer over Ethiopië
 • thumbnail Rondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia Bekijk de route!     
  Rond/Overland-reis: 10-dagen - Ethiopië

  Rondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia

  • Maak kennis met de Konso en Samburu
  • Gamedrives in Samburu Nationaal Park
  • Ontdek Hells Gate N.P. per fiets of paard

  Vertrek: 4 nov 2020, 18 jan 2021, 8 feb 2021

  9.0

  v.a.€ 775,00
 • thumbnail Rondreis met Dragoman door Zuid-Ethiopië Bekijk de route!     
  Rond/Overland-reis: 15-dagen - Ethiopië

  Rondreis met Dragoman door Zuid-Ethiopië

  • 2-daagse wandeltocht door het Bale-gebergte
  • Stadstour door de oude stad Harar (incl. gids)
  • Mogelijkheid om een boottocht te maken over het Ziway meer

  Vertrek: 13 nov 2020, 4 jan 2021, 24 jan 2021

  nvt

  v.a.€ 1400,00
 • thumbnail Rondreis met Dragoman door Noord-Ethiopië Bekijk de route!     
  Rond/Overland-reis: 21-dagen - Ethiopië

  Rondreis met Dragoman door Noord-Ethiopië

  • 3 nachten in het overweldigende Simien gebergte
  • 2 dagen met 4x4 jeeps op avontuur in de Danakil depressie
  • Boottocht over het Tana meer

  Vertrek: 27 nov 2020, 4 jan 2021, 26 feb 2021

  9.0

  v.a.€ 1860,00
 • thumbnail Rondreis Ethiopië Bekijk de route!     
  Rond/Festival-reis: 28-dagen - Ethiopië

  Rondreis Ethiopië

  • Een complete rondreis door EthiopiĂ«
  • Uitgebreid bezoek aan de bijzondere stammen in het animistische zuiden
  • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten om het aantal lange reisdagen te beperken

  Vertrek: 21 nov 2020, 9 dec 2020, 26 dec 2020

  8.1

  v.a.€ 2849,00
 • Leer tijdens onze rondreizen Ethiopië echt kennen. In het land van middeleeuwse kerken en authentieke Afrikaanse stammen ga je de wereld anders bekijken. Ethiopië ligt in het oosten van Afrika. Het land wordt omringd door Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia, Zuid-Soedan en Soedan. Het landschap bestaat voor een groot deel uit uitgestrekte en relatief vruchtbare Ethiopische hooglanden. Van het noorden naar het zuiden wordt het land doorsneden door de Grote Slenk. Je ontmoet op deze rondreizen door Ethiopië oorspronkelijke stammen, waar schoonheid schuilt in wit geverfde gezichten en schotellippen. In Addis Abeba struin je over lokale markten voor de mooiste souvenirs. Maak bij Bahir Dar een boottocht over het Tana meer en bewonder de Blauwe Nijl Watervallen. Ga in Gondar op zoek naar zeventiende-eeuwse kastelen en paleizen. Ontdek de aparte inheemse dieren in Mago National Park. Wandel in het Simien gebergte waar spectaculaire rotsformaties zijn en spot mantelbavianen. En natuurlijk mag het meest spectaculaire hoogtepunt van Ethiopië tijdens onze rondreizen niet ontbreken, Lalibela. Aanschouw met eigen ogen de elf kerken die in de twaalfde eeuw uit rotsen zijn gehouwen en maak hier een orthodoxe mis mee!


  Ethiopië

  Rondreis Ethiopië

  EthiopiĂ« is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een potentiĂ«le groepsreis, toch heeft dit prachtige land de hedendaagse toerist veel te bieden. Naast de mooie natuurgebieden in Noord EthiopiĂ« en de festivals vind je in EthiopiĂ« bijvoorbeeld ook het Shalla-Abiatta Lakes National Park met uiteenlopende vogelsoorten en hotsprings die door de lokale bevolking worden gebruikt als medicinaal bad. Ook de Danakil Depressie, het laagste punt in Afrika (100m onder de zeespiegel) en de heetste plek op de wereld met het Asale zoutmeer zijn een bezoekje waard.

  Ontdek de veelzijdige geschiedenis van EthiopiĂ« tijdens een groepsreis

  De geschiedenis van Ethiopië zal je rondreis onvergetelijk maken. Ethiopië kent een oude, boeiende geschiedenis. Er is in het land over het algemeen weinig oorlog gevoerd, hoewel het wel een aantal keren veroverd is geweest. Ondanks dat, is het een van de weinige Afrikaanse landen die niet gekoloniseerd is geweest. Er zijn veel keizers en koningen in Ethiopië aan de macht geweest die allemaal iets anders wilden bereiken.

  Klimaat en landschap

  Tijdens je groepsreis maak je kennis met het diverse landschap van EthiopiĂ«. Het klimaat in EthiopiĂ« is over het algemeen gematigd, ondanks de ligging nabij de evenaar. De hoofdstad Addis Abeba vormt hier een voorbeeld van. In dit land met een oppervlakte vind je zeer diverse landschappen. Bergen, meren, woestijnen en regenwoud wisselen elkaar af. Dit heeft tot gevolg gehad dat er ook veel soorten planten en dieren te vinden zijn, waarvan sommigen uniek in de wereld. 

  In het noorden van Ethiopië, waar we tijdens onze rondreis zullen rondtrekken, tref je bijvoorbeeld een gevarieerde natuur aan die je onder andere meeneemt naar nationaal park Semien Mountains, waar je het hoogste punt van het land vindt, Ras Dejen (4.620 m). Daarnaast kenmerkt het park zich door diepe kloven en spitse rotsformaties. Er komen onder andere Ethiopische wolven, Gelada bavianen en Walia steenbokken voor. In het noorden tref je verder het 3.600 km2 grootte Tanameer aan, met haar vruchtbare oevers en de prachtige watervallen van de Blauwe Nijl. Ook liggen er eilandjes waar eeuwenoude kloosters te vinden zijn die vaak prachtige schilderingen en (kunst)schatten herbergen.

  Beleef het Timkat Festival tijdens een rondreis door Ethiopië

  Als je in januari een rondreis door EthiopiĂ« maakt, mag je het Timkat Festival niet missen! Jaarlijks wordt tijdens dit festival de doop van Jezus door Johannes de Doper gevierd. Het festival begint met een kleurrijke processie, die wordt gevolgd door een nacht vol gebeden en dansen. Tijdens de processies in verschillende plaatsen worden replica's van de Ark des Verbonds uit de kerken meegedragen en na twee dagen weer opgeborgen. Volgens de overlevering kwam de originele Ark des Verbonds destijds in EthiopiĂ« terecht vanuit Jeruzalem. Men gelooft dat tegenwoordig het origineel nog in Axum in Noord-EthiopiĂ« ligt opgeslagen. Het hoogtepunt van het festival is wanneer de hoge priester het sein geeft tot 'nat worden'. Zo wordt in Gondar massaal in het bad gesprongen dat ooit toebehoorde aan de 14de-eeuwse keizer Fascilida. 

  Bekijk hier onze reizen naar Ethiopië:

   

Altijd op de hoogte
Meld je nu aan

* Ontvang regelmatig reisnieuws & inspiratie
* Interessante acties
* De beste aanbiedingen


Baobab respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.